2013年9月24日星期二

Bandai RG RX78-2 model kit。歷久不衰的白色惡魔

<Bandai RG RX78-2 model kit。歷久不衰的白色惡魔>

細數一下, 原來都有好多年無再玩模型, 以前小學時代, 最喜歡的反而是模型多過成品, 還好記得自己是享受過程多過結果的.
慢慢地, 開始少接觸了, 一來用的時間都比較長, 不及即食麵的玩具, 一開即玩, 二來自己沒什麼技術可言, 什麼RG, MG等等都感覺是ADVANCE LEVEL的玩物.
不過當看到網友OLDCAT大的木顏色塗裝大法, 自己又膽粗粗去試, 當然試作仔就不值一提, 沒什麼心得, 但百多元, 可以給你開心了一個星期多, 都真是值回票價!!

玩味 : 5, 組裝至上色都用了一個星期多, 玩味十足
做工 : 4, 仔細, 好多分件
性價比 : 5, 百多元, 可以用你如此多時間, 絕對超值
收藏性 : 2, 因為太多白色惡魔了吧...
5為最高


















RG真係幾用時間, 細細隻又多部件...LOUIS叮囑不要接觸ZAKU, 因為喉管已經令人想死, 不過我心又好想試, 不過...最想試的都是HGUCEZ8, 因為是我愛機三甲之一!
一提到EZ8就自然想起此歌...



沒有留言:

發佈留言